Professionell hjälp vid psykisk ohälsa

Vårt yttre och vårt inre går ofta hand i hand, där det ena påverkar det andra i hög grad. Det finns numera mycket professionell hjälp att få och den jobbigaste biten för många är faktiskt det första steget: att våga be om hjälp.

Det yttre som påverkar

Media och Hollywood har en tendens att få kroppsliga problem att framstå som ytliga, men i verkligheten kan det vara så mycket mer än så. Det finns många anledningar till varför vi kanske inte är nöjda med vårt yttre och det har ofta inte med fåfänga att göra. Vi kanske har problem med akne eller eksem över kroppen; stora utslag som skapar skam. När kvinnor ammar efter att fött barn så kan det påverka både storlek och utseende på brösten i efterhand.

Det finns många exempel på kroppsliga problem som kan skapa psykisk ohälsa och det finns hjälp att få även med det yttre. Hitta tillförlitliga läkare att konsultera om vad just du har för möjligheter till förbättring. Stressa inte, det är viktigt att du hittar rätt. Ett första steg kan vara att gå till citadellkliniken.com och titta runt lite. Läs om hur det går till och kontakta deras kunniga och professionella personal med din oro och alla frågor som du säkerligen har. Citadellkliniken har inte bara specialistutbildade kirurger utan också ett väldigt kunnigt hudvårdsteam. Det finns ingen anledning för dig att gå runt med ångest över något som du kan korrigera och det finns absolut ingen skam med det.

Det inre som påverkar

När man lider av psykisk ohälsa så är det viktigt att få samtalsterapi. Det kan verka skrämmande för många och det är vanligare att man ber om mediciner såsom antidepressiva läkemedel. De kan hjälpa till en viss del men de är mer som ett plåster. Du måste även ta hand om själva såret och det bästa är att träffa en terapeut och påbörja ditt inre läkande.