Dåliga tänder kan leda till depression

Vi lever i ett samhälle där utseende spelar stor roll. Redan på dagis eller i skolan börjar barn reta varandra på grund av övervikt, sneda tänder eller risigt hår. Därför är det inte så konstigt att även många vuxna mår dåligt när de inte trivs med sig själva. Vid långvariga bekymmer kan en rad problem uppstå, exempelvis dåligt självförtroende, depression och ångest.

Hur hanterar man psykisk ohälsa?

Först och främst behöver man identifiera vad som orsakar de negativa känslorna. Många gånger är det som nämnt tänderna man är missnöjd med. Framförallt sneda tänder som inte sitter rätt är svåra att åtgärda själv. Däremot kan en tandreglering på Södermalm lösa problemet, vilket är ett stort steg framåt.

Priset för tandreglering på Södermalm är i regel inte så högt. Därför är det möjligt att få hjälp, oavsett hur stort problemet är. Vårt leende är trots allt det första andra ser och därför är det inte konstigt att ett vackert leende kan göra mycket för den mentala hälsan.

Glöm inte de psykologiska aspekterna

Den som är deprimerad på grund av sina tänder mår ofta bra så fort det fysiska problemet åtgärdats. Det kan dock vara klokt att även besöka en psykolog eller åtminstone köpa en bok som hjälper dig komma förbi negativt tänkande. Då kan du vara säker på att du verkligen arbetar dig igenom problemet.