Byt arbetsplats och må bättre

Många som lider av psykisk ohälsa gör det för att de av olika anledningar inte trivs på sin arbetsplats. Det är viktigt att vi känner att vi trivs med vårt arbete eftersom vi spenderar den största delen av vår vardag på jobbet. Om du inte mår bra på grund av ditt arbete är det läge för dig att söka dig vidare till nya möjligheter och arbetsplatser. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan hitta en arbetsplats som passar dig bättre.

Ansökningshandlingar

Innan du kan söka de jobb du är intresserad av behöver du ha bra ansökningshandlingar att söka jobb med. Man brukar säga att ansökningshandlingar är de handlingar som beskriver dina tidigare erfarenheter och vem du är som söker. Ansökningshandlingar brukar vanligtvis bestå av ett CV och ett personligt brev. På internet finns det ett flertal bra mallar du kan ladda ner för att göra snygga och professionella CV:n. I ditt CV listar du dina tidigare erfarenheter och beskriver kort dina arbetsuppgifter. Ett personligt brev är ett sorts brev du skickar ut till dina potentiella arbetsgivare som beskriver varför du söker arbetet och vem du är. Ifall du är osäker på hur ett bra personligt brev ska vara kan du öppna din sökmotor och söka efter personligt brev + tips för att få fram ett flertal olika hemsidor och tjänster där du kan få massor med inspiration på hur du ska formulera ett riktigt bra personligt brev. När du är nöjd med dina ansökningshandlingar är du redo att börja söka jobb.

Hitta din nya arbetsplats

Nästa steg är att hitta en bra arbetsplats. Det finns ett flertal saker du kan göra för att hitta din nästa arbetsplats. Du kan till exempel börja med att använda din sökmotor och ta reda på vilka företag som finns på din ort. Lista de företag som låter intressanta för dig och se om de söker efter ny personal. Det är inte alltid de annonserar ut efter ny personal, därför kan det vara en bra idé att höra av dig och berätta att du är intresserad av företaget och att du gärna skickar dina ansökningshandlingar ifall de letar efter ny personal. Ett annat sätt att hitta en ny arbetsplats är att använda dig av olika hemsidor och appar där alla nya lediga jobb finns samlade.